woensdag 19 augustus 2015

1559. Emoties verwoorden : Positieve en Negatieve Emoties


1 opmerking:

  1. bron: ©2012 Dubbelzes uitgeverij. Zie ook: www.lekkerinjevelspel.nl
    Dit ontwerp is gemaakt door Annemariet van Beers als aanvulling bij het Lekker-in-je-vel kaartspel met de 48 EmotieWijzers. Met behulp van deze prachtige inzichtelijke A3-EmotiePoster kun je de emoties en gevoelens beter een plaats geven. Je kunt de verschillende Emoties en gevoelens aanwijzen en er over praten. Op deze EmotiePoster is goed te zien hoe je de emoties ook echt een plaats kunt geven. Het maakt het geheel aan emoties toegankelijk en overzichtelijk zodat Emoties en gevoelens nog beter bespreekbaar worden!

    De 48 emoties zijn gerangschikt en geordend volgens hetzelfde inzichtelijke EMOTIEmodel™ als het Lekker-in-je-vel kaartspel met de 48 EmotieWijzers. Er zijn positieve emoties en moeilijke (negatieve) emoties en gevoelens. Aan de kleurstelling zie je direct of het om een positieve (lichte kleur) of om een moeilijke (donkere kleur) emotie gaat.
    • Meer ROOD geeft aan dat het om een actieve naar buiten gerichte emotie gaat
    • Meer BLAUW geeft aan dat het om een passieve naar binnen gerichte emotie gaat

    De EmotiePoster is een echte eye-catcher voor iedere klas of praktijk of voor de kinderkamer thuis.
    > TIP ! (van juf Merel)
    Hang De EmotiePoster op in de klas of thuis op ooghoogte van het kind! Kinderen vinden het leuk om recht voor de EmotiePoster te kunnen staan. Alle emoties zijn dan goed te zien. De EmotiePoster is op deze manier een handige zoek- of praatplaat waarmee kinderen de emoties die ze gevoeld hebben op een specifiek moment kunnen aanwijzen en benoemen.

    BeantwoordenVerwijderen